Våren är här och grodorna vaknar! De tar sig till dammar och kärr för att kväka och lägga sina ägg. Vi kollar in detta spektakel och du kan lära dig mer och grodor, paddor och vattensalamandrar. Lär dig mer om hur de lever, var de finns och vad du kan göra för att hjälpa och bevara dem!

Det blir tal och information om grodor och salamandrar. Guidning till Korkskruvdammen och Alkärret där grodleken lär pågå för fullt.

Testa dina grodkunskaper i tipspromenaden med grodtema. För barnen finns ”groddamm” där barnen kan håva upp någon godsak. Vi håvar även i den riktiga groddammen och undersöker det myllrande livet i den!

Vi går på ”Paddpatrull”! På kvällen ger vi oss ut på vägarna kring Långsjön och hjälper paddor och grodor att komma säkert till sina lekvatten och inte bli överkörda längst vägen. På med varma kläder efter väder, stövlar och pannlampa!

Medverkar gör föreningen Rädda långsjöns grodor, Långsjöns fastighetsförening, Grodkollen, Miljöförvaltningen och Idrottsförvaltningen i Stockholms stad, Stockholms Herpetologiska Föreningen, Älvsjö miljöråd, Naturskyddsföreningen Huddinge och Naturskyddsföreningen Stockholm.

Plats: Evenemanget hålls vid Långsjöns östra ende. Nära Stambanevägen 106

Tider: Från 13,00.
Guidning till Alkärret startar 15,00.
”Paddpatrull” från 19,00.

Arrangörer: Grodkollen, Stockholms Stad, Rädda Långsjöns Grodor, Stockholms Herpetologiska Förening, Lokala Naturvårdssatsningen (LONA), Älvsjö Miljöråd